Ποιοί είμαστε

Ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Βάρης Βάρκιζας ( ΑΚΟΒΒ ) είναι το μοναδικό αμιγώς κολυμβητικό σωματείο στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ευρύτερα στην Ανατολική Αττική. Σκοπός και στόχος του συλλόγου είναι να δώσει μια διαφορετική οπτική στην δομή και λειτουργία των ερασιτεχνικών συλλόγων στην χώρα μας.

Από το 2009 όταν ο σύλλογος ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη Κλασσική Κολύμβηση, έχει καταφέρει, με την συστηματική δουλειά και προπόνηση, να πρωταγωνιστεί στην προ-αγωνιστική (9-12 ετών), ενώ στην αγωνιστική κατηγορία (12 ετών και πάνω) κολυμβητές και κολυμβήτριες του Ομίλου μας συγκαταλέγονται στους κορυφαίους αθλητές στην Ελλάδα.


Παράλληλα με την αγωνιστική προετοιμασία των αθλητών, ο σύλλογός μας λειτουργεί καθημερινά σχολές και ακαδημίες για παιδιά όλων των ηλικιών (από 3 ετών και άνω), διδάσκοντας τις τεχνικές και το άθλημα της κλασσικής κολύμβησης στα παιδιά του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής (Βάρκιζα, Βάρη, Βουλιαγμένη, Βούλα, Κορωπί, Αγία Μαρίνα, Λαγονήσι, Ανάβυσσος, Μαρκόπουλο, Κερατέα). Τα παιδιά αυτά αποτελούν το φυτώριο για τις μετέπειτα αγωνιστικές κατηγορίες. Σήμερα, στις τάξεις μας κολυμπούν περίπου 230 παιδιά & ετησίως σε όλα τα διδακτικά τρίμηνα πάνω 400 μικροί και μεγάλοι κολυμβητές.Παράλληλα, λειτουργούμε και τμήμα προετοιμασίας στο αγώνισμα της κλασσικής κολύμβησης για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΤΕΦΑΑ και στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές.

Ο ΑΚΟΒΒ είναι εγγεγραμμένος στην ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος), έχει λάβει την Ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γ.Γ.Α. και συμμετέχει στις διοργανώσεις της ΚΟΕ, στις κολυμβητικές ημερίδες και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Σε όλες τις διοργανώσεις της ΚΟΕ, οι κολυμβητές μας καταφέρνουν να πρωταγωνιστούν και να κατακτούν πληθώρα μεταλλίων και διακρίσεων καθώς και θέσεις στην προεθνική ομάδα.

top